pembuka

Selamat Datang >

MLM dan skip cepat kaya

gambar hiasan
Sekadar share jer. Aku pun just copy dari blog orang lain.



1. Jual produk dengan harga yang tak masuk akal sedangkan harga produk yang sama dengan jenama lain yang dijual di pasaran terbuka tidaklah semahal yang dijual melalui MLM, seperti contoh sabun basuh yang kat supermarket jual RM10 tapi diorang jual sabun basuh sampai RM100. Kita bayar lebih sebab nak biaya bonus pada upline sahaja.

2. Kawan yang dah lama tak jumpa, tiba2 call kata nak jumpa kat kedai mamak, ingat nak lepak makan2 borak2 ke apa rupa2nya nak suruh jadi downline atau join network.

3. Suka tayang dan jaja kereta mewah tapi sesetengah tu ntah apa benda yang dijual langsung tak tau.
4. Suka bergambar dengan duit lepas tu upload kat Internet. Kalau orang yang betul2 kaya dengan cara yang betul takdenya heran sangat nak tayang duit kat orang. Tak pernah lagi aku tengok Syed Mokhtar Bukhary atau Vincent Tan bergambar dengan duit.
5. Suka post kata2 motivasi pasal perniagaan dan petik hadis popular “9/10 daripada punca rezeki adalah daripada perniagaan” tapi bila tanya buat bisnes apa, dia jawab “PM aku laju2″. Orang kalau berniaga diorang akan promote produk yang dijual, kalau takde produk nak berahsia2 itu bukan berniaga tapi pelaburan atau skim cepat kaya.

6. Ya, sangat suka guna hadis 9/10 rezeki dari perniagaan, tapi tak tau pun yang hadis tu sebenarnya hadis dhaif (rujukan sini, sini, sini, sini dan sini). Berniaga memang sangat bagus dan digalakkan tapi tak perlu gunakan agama untuk menarik orang beli atau join.

7. Menjanjikan keuntungan yang tinggi dan tak masuk akal dalm tempoh2 tertentu. Mula2 tabur janji manis setiap 3 minggu akan dapat keuntungan, elok beberapa bulan lepas tu kepala dia terus lesap. No. phone tukar, website hilang, tau2 bukak skim dengan nama yang lain pulak, dan begitulah kitarannya.

sekadar perkongsian bersama bangsa melayu kita yang semakin hari semakin ditindas..


kredit dari 
https://nohanuar.wordpress.com/2013/10/30/kenali-mlm-atau-skim-cepat-kaya/


SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 comments:

Post a Comment

Lu nak komen , komen ajer lah, sendiri tanggung aaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...