pembuka

Selamat Datang >

Politikus DAP memang tidak pernah berubah


Jika 2 tahun lepas kedatangan Hari Natal umat Islam dan Melayu telah dikejutkan oleh kenyataan setiausaha agong parti Cina DAP yang ingin kalimah ALLAH digunakan untuk agama kristian. Kini pada tahun 2014 perkara yang sama telah berulang tetapi isunya lain pula iaitu rakaman video yang di muat turun di Youtube ucapan tahun baru cina yang agak celupar yang menghina pemimpin ,pasukan keselamatan , melayu dan kaum bumiputra oleh pemimpin kaum cina juga.

Jika dahulu meraka sering mengatakan pemimpin UMNO tidak pernah mahu berubah dengan korupsinya. Maka perkara ini seperti memercik kemuka meraka sendiri apabila pemimpin-pemimpin cina parti DAP,PKR dan tidak lupa parti kaum cina yang bernaung dibawah parti Barisan Nasional juga tidak pernah mahu berubah didalam berpolitik.

Mereka sering  megeluarkan kenyataan yang amat menyakitkan dan mengguris perasaan kaum asal di negara Malaysia ini iaitu kaum Melayu dan Bumiputra.  Bagaimana kami ingin menyokong anda jika anda seringkali menanamkan perasaan kebencian kaum anda  terhadap kami. Baru anda berkuasa 2 atau 3 negeri pun sudah anda besar kepala.

Tolong berpolitiklah dengan cara yang sihat. Buangkan perasaan curiga anda terhadap kami. Didalam sejarah Malaysia pun kami kaum Melayu dan Bumiputra adalah sangat-sangat bertoleransi terhadap anda walaupun  kedatangan anda di negara ini di atas penipuan orang Inggeris yang ingin menghancurkan kami.

Anda menguasai ekonomi tetapi anda tidak boleh menafikan yang bangsa kami adalah cerdik dan pandai. Tolong jangan ingin menukarkan sejarah Tanah Melayu seperti saudara anda lakukan di Negeri Temasik.

Anda perlu mengenali bangsa kami. Kesabaran bangsa kami ada batasnya. Amuk adalah sinonim dengan bangsa kami. Tolong jangan sampai kesabaran kami ini terhakis terhadap anda. Diharap anda membaca nukilan ini.

Nukilan ini adalah pendangan peribadi semata-mata.


SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 comments:

Post a Comment

Lu nak komen , komen ajer lah, sendiri tanggung aaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...