pembuka

Selamat Datang >

Koleksi gambar hutan Uk Pedana terbakar- Mercun punya pasal
KUALA LUMPUR - Sebahagian besar kawasan belukar di Sering Ukay, Ampang di sini terbakar malam tadi, dipercayai berpunca daripada pembakaran mercun di kawasan itu.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Ampang, Mohd Anuar Yacob berkata, kebakaran pada kira-kira pukul 9 malam itu menyebabkan hampir empat hektar kawasan berkenaan dilitupi asap tebal dan api tetapi tiada kecederaan atau kemalangan jiwa dilaporkan.

Mohd Anuar berkata, panggilan kecemasan mengenai kebakaran diterima pihaknya pada pukul 9.21 malam sebelum empat buah jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Ampang, Wangsa Maju, Pandan Indah dan Hang Tuah digerakkan ke lokasi kejadian.

"Dengan keanggotaan sebanyak 33 orang termasuk polis dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM), kami berdepan dengan masalah angin kencang pada malam itu menyebabkan api merebak dengan cepat,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Bagaimanapun api dapat dikawal sepenuhnya pada pukul 12.40 tengah malam.

Sehingga awal pagi ini pasukan bomba masih melakukan pemeriksaan lanjut di kawasan itu untuk memastikan kebakaran tidak berulang.

Punca kebakaran masih dalam siasatan. - Bernama

kredit kosmo
SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 comments:

Post a Comment

Lu nak komen , komen ajer lah, sendiri tanggung aaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...