pembuka

Selamat Datang >

Coach Baharu JDT bukan FandiJOHOR BAHRU - Pasukan dibarisi ramai pemain berstatus bintang, Johor Darul Takzim bakal mengharungi saingan Piala Malaysia yang bermula 20 Ogos ini tanpa kelibat Fandi Ahmad sebagai ketua jurulatih.

Ini kerana, legenda bola sepak Singapura itu dikatakan tidak lagi mengendalikan latihan skuad Harimau Selatan itu, sebaliknya tugas beliau digalas jurulatih Johor, Azmi Mohamed.

Tugas ketua jurulatih pasukan tersebut yang disandangnya dilaporkan diambil alih Azmi berkuat kuasa serta merta kelmarin, namun Fandi kekal bersama Johor Darul Takzim selaku pengurus pasukan.

Difahamkan, Fandi menerima surat yang mengatakan beliau hilang jawatan sebagai sebagai ketua jurulatih sebelum sesi latihan bersama anak buahnya di Stadium Tan Sri Hassan Yunos.

Khabar tersebut nyata memberi tamparan kepada pasukan bimbingan Fandi yang kini sedang giat menjalani latihan untuk mengharungi Piala Malaysia setiap malam sejak lebih seminggu lalu.

Fandi ketika diajukan soalan tentang laporan itu hanya menjawab ringkas kepada Utusan Malaysia - "Saya tidak mahu komen apa-apa. Tenang sahaja."

Berita terbaharu itu hadir beberapa hari selepas Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengumumkan mereka bakal mendapatkan khidmat ketua jurulatih baharu dari Sepanyol musim depan.

Tunku Ismail juga berkata, Fandi pula akan kekal bersama pasukan sebagai penolong jurulatih.

Dalam pada itu, Azmi yang sudah menerima surat untuk memikul tanggungjawab membimbing pasukan Johor Darul Takzim berkata, dia bersedia berdepan cabaran menggalas jawatan tersebut.

"Tugas pertama saya adalah memastikan semua pemain perlu bersatu sebagai sebuah pasukan. Bola sepak adalah sukan yang memerlukan kerjasama serta komitmen setiap orang dalam usaha memburu kejayaan.

"Ini bukan tugas seorang sahaja kerana memerlukan semua ahli dalam pasukan," katanya ketika dihubungi di sini.

Tugas Azmi selaku jurulatih Johor diambil penolongnya, Edres Selamat yang memegang Lesen A untuk melatih mana-mana pasukan dalam kempen Liga Malaysia.© Utusan Melayu (M) Bhd
SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 comments:

Post a Comment

Lu nak komen , komen ajer lah, sendiri tanggung aaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...