pembuka

Selamat Datang >

Akhirnya aku akur dengan kehebatan barangan apple ( iphone5 )

iphone 5


Assalamualaikum semua. Korang sudah pasti bersetuju zaman kini alat-alatan gadget memang sudah menjadi satu barangan keperluan dan bukan barangan kemewahan. Serupa juga dengan aku aku mengenali dunia smartphone pada bulan 3 tahun 2012. Smartphone pertama aku adalah Samsung Galaxy Y, seterusnya samsung S2 dan yang paling lama aku bertahan memakainya selama  lebih kurang 7 bulan iaitu Samsung S3 .Pada tanggal 18 April 2013 aku telah mengambil keputusan gila untuk memiliki barangan apple iaitu iphone5. Samsung S3 aku tolak sama kawan aku. Huh! dah berabis aku dengan s3 tu dia nak mintak murah. Takpa la kawan punya pasal kan huhu.

Sebelum itu aku amat menggilai barangan android terutamanya samsung S3 ku. Android adalah sati OS yang amat mesra pegguna. Korang boleh baca posting aku Kenapa aku suka pakai Samsung S3. Namun aku masih tertanya-tanya apa yang best sangat dengan barang apple ini sehingga satu dunia gilakannya. Berdasarkan dalam tempoh tahun 2012  aku sering bertukar-tukar smartphone samsung membuatkan aku termenung dan tercari-cari apa kurangnya android walhal ianya amat best. Kenapa aku masih belum berpuashati lagi.

Aku teringat kata-kata hikmah dari seorang sahabat aku yang telah lama memakai iphone4s , dia kata 'hang tak kan guna android2 lagi kalau hang pakai barang apple' Masih terngiang-ngiag lagi kata-katanya itu sehingga kini.

Nah! Pada awalnya aku amat menyesal memiliki iphone5 terasa hendak menjualnya semula dan aku meneruskan memakai samsung s3. Namun setelah memakai iphone5 selama 4 hari aku amat teruja. Sukar dinyatakan pada orang lain. Hanya orang yang giler kentang macam aku sahaja yang dapat merasai kelainan barangan apple ini. Best sangat2...

Memang pada awalnya amat rumit untuk memahami aplikasi itunes . Tapi sekarang tidak lagi. Namun begitu aku tidak melupakan jasa-jasa s3 aku tu..Kini aku menjadi penggemar barangan apple . Korang bila lagi?
SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

2 comments:

  1. wow.. pak cik N pun cakap macam tu. Bila dah pakai iphone sure takmo guna yang lain.. hebat sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul N. Guna iphone simple je x pening kepala mcm android

      Delete

Lu nak komen , komen ajer lah, sendiri tanggung aaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...